Субота, 18.05.2024, 07:48Вітаю Вас Гість | RSS
Novoselysche School
Меню сайту
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Головна » 2019 » Листопад » 23 » Багатство рідного краю..
21:28
Багатство рідного краю..

«     На початку було Слово, а Слово в Бога було, і Бог було Слово (Ів. 1:1). Усе через Нього повстало, і ніщо, що повстало, не повстало без Нього (Ів. 1:3). Славетні перші рядки Євангелії від Івана відсилають нас до самого Початку, до того джерела, звідкіля випливає ріка часу. Далі — тільки небуття, а позаду — повна драматизму історія десятків і сотень поколінь людей. Але, обернувшись, ми не бачимо їх, світло нового життя наповнює очі наші, занурюючи у морок передісторію людства. ». - саме такі рядки написані у Біблії — Книга Книг. Книга - це надзвичайно багате джерело інформації як про всесвіт , його пізнання,історію народу ,так і про найвидатніших людей усього світу та знаменитостей рідного краю. І саме такі книги та експонати мистецтва , традицій рідного краю зібрані у зовсім новому та одному з перших приватних музеїв-бібліотек у с.Скнилів   Золочівського р-ну Львівської обл. - Краєзнавчому музею-бібліотеці під керівництвом Анатолія Недільського.

     І саме у дні вшанування писемності,який ми відзначали 9 листопада учні Новоселищної ЗОШ І-ІІст. відвідали Краєзнавчу бібліотеку. Зустріч дітей з старовинною книгою,експонатами галицької родини та видатними особистостями  Галичини була надзвичайно цікавою.  Першим приміщенням був конференц-зал,де діти заспівали пісню січових стрільців «Гей у лузі червона калина..»  Ну а далі почалося найцікавіше ..Як тільки пан Анатолій  відчиняв двері у кожний з п"яти будинків-музеїв ,- вони швиденько розтікалися гамірливими потоками по всіх кімнатах і за хвилину - дві вже ставили практично-прагматичні запитання: чому, для чого , для кого,за скільки, навіщо..Єдине, що  вдалося  пану Анатолію цього разу, -це спробувати зафіксувати у молодих голівках прізвища видатних людей нашого краю.

     Саме такими мають бути наші меценати ,як господар цієї бібліотеки.І чим більше буде таких людей,які своєю титанічною працею з великою любов ю до рідного краю,до України  будуть відкривати такі заклади,тим розумнішу  і патріотичнішу молодь ми виховаємо.

 Велика шана і подяка пану Анатолію та його дружині!

Переглядів: 209 | Додав: novoselische_shkola | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
Вхід на сайт
Поділитись!
Пошук
Календар
«  Листопад 2019  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архів записів